U bevindt zich hier: kalender 8er de rug... 2013  
 8ER DE RUG...
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
 KALENDER
8er de rug...

2013
 




 

27/01/13: Blues Jam

Geachte Muziekliefhebber,

Allereerst willen wij U namens de 7evende namiddag het allerbeste voor 2013 toewensen. Traditiegetrouw zetten we samen met U het nieuwe jaar in op de laatste zondag van januari met onze 13de Bluesjam !!

Opnieuw zullen er een aantal "vaste" muzikanten de jam begeleiden.
Niemand minder dan FRIED BOURBON & Friends komen hiervoor langs !

Natuurlijk kan iedere muzikant die zijn gitaar, bas, mondharp, drumstokken, stem, … meebrengt, meejammen. Wel wordt een beetje muzikale ervaring verwacht, om het geheel vlot te laten verlopen. Wens je mee te jammen, bij voorkeur vooraf een telefoontje naar Stefan Boret (zie verder) of een mailtje naar de 7evende. Breng ook gerust andere muzikanten mee zodat we er een groot feest van kunnen maken. Een natje en droogje is voorzien voor elke deelnemende muzikant.
Inlichtingen voor muzikanten :
bij Stefan Boret op het nummer: 0485391540
of per mail naar Ronny Demets: ronny.demets@de7evendenamiddag.be

Er is zoals ieder jaar en dankzij Drums en Co terug een professionele PA-installatie met monitors,een crew en drumstel aanwezig wat zowel de klankkwaliteit als het speelplezier ten goede zal komen. Ook voldoende gitaarversterkers en een basversterker zullen aanwezig zijn.

Vanzelfsprekend zijn ook niet-muzikanten meer dan welkom om de muzikanten aan te moedigen.
Iedereen welkom op deze 13de Blues Jam, een niet te missen evenement !!!

Zondag 27/01/2013 vanaf 16h30 in De L!nk te Sint-Eloois-Winkel

Inkom gratis !

muzikale groeten, de 7evende namiddag


 
 

28/04/13:

De 7evende namiddag stelt voor: Aissata Djiby en band !!

De 7evende namiddag is blij een wel heel uitzonderlijke groep te kunnen aanbieden.

Een fantastische zangeres met briljante muzikanten, dit mag je niet missen !

De achtienjarige Belgisch-Senegalese Aissata Djiby zingt de "blues" zoals we ze vandaag nog zelden horen. Een mix van klassiekers, vergeten parels uit honderd jaar Amerikaanse muziek én eigen nummers. Begeleid door een aantal briljante muzikanten bewijst deze jongedame dat ze klaar is voor de grote podia. De revelatie voor 2013 bij de 7evende namiddag !!

De groep:

Aissata Djiby (zang)
Koen Van der Gucht (gitaar)
Jeffrey Thielens (blues harp, percussion)
Dirk Pluim (double bass, backing vocals)
Tom De Poorter (gitaar)
Kris ‘Krisken’ De Hooghe (drums)

Zaal De L!NK te Sint-Eloois-Winkel
Deuren open: om 16.45h

VVK 9 euro ADD 11 euro (reservatie gewenst)
Reservatie: 0497 467306 of hier

Bio Aissata Djiby
Het moet kort na haar geboorte geweest zijn (op 19 december 1994, als dochter van een Belgische moeder en Senegalese vader) dat Aissata Djiby besloot zingend door het leven te gaan. Als kind improviseerde ze niet alleen haar eigen melodieën, ze zong ze ook in een zelfgemaakt taaltje.
Op haar veertiende had ze zo honderden songs bijeen geïmproviseerd, en stond ze er voor het eerst ook mee op een podium. Wie haar in die tijd hoorde besefte dat iemand met zo’n stem in gelijk welke taaltje mocht zingen en toch moeiteloos de kilste harten kon beroeren.
Langzaamaan werden haar geïmproviseerde deuntjes echte songs, jazzy, warm en speels. En toen ze de ruwe kracht van de oude blues ontdekte en hoorde dat de stemmen van die oermuziek wonderwel samengingen met haar eigen stem begon haar typische stijl open te bloeien.
Ergens in 2011 ontmoette ze gitarist Koen Van der Gucht (die les gaf in dezelfde school waar zij intussen kunstonderwijs volgde). Hij hoorde haar voor het eerst op een schoolconcert en besloot ter plekke dat zij, muzikaal gesproken, de ware was. Niet lang daarna kwam ook mondharmonicaspeler Jeffrey Thielens en contrabassist Dirk Pluim erbij, en Aissata Djiby & The Fujirama Blues Trio werd geboren. De Trio-naam werd al snel vervangen door The Fujirama Blues Band, al was het maar omdat er live eigenlijk meestal een kwintet achter Aissata staat, met meester gitarist Tom De Poorter en de geweldige drummer-percussionist Kris De Hooghe.
Ondertussen bleef Aissata Djiby werken aan eigen songs – in het Engels dit keer, en begon ze die vaker live te spelen, afgewisseld met een stevige dosis bluessongs van groten als Leadbelly, Muddy Waters en Little Walter.
Ze nam – in Jeffrey’s living - een demo op, verkocht in geen tijd een concert uit in de splinternieuwe concertzaal De Casino in Sint-Niklaas en zag dat meer en meer mensen aan een half concert genoeg hadden om fans te worden.
Nu, op haar 18e, is ze hard aan het werk aan een full-cd met eigen materiaal (te verwachten ergens in het voorjaar van 2013). Ondertussen breidt haar muzikale horizon uit met allerlei invloeden, van Afrikaanse muziek tot R&B.
Zoals een fan het laatst verwoordde: in heel de Mississippidelta is het de dag van vandaag hard zoeken naar een zangeres die de blues zingt zoals Aissata Djiby.

website: http://www.aissatadjiby.com/

Mis dit niet !! Graag reserveren !!


 
 



 



 

29/09/13: Jon Lord Concerto for Group and Orchestra

meer info vind je in deze docx-file [69 KB]

Optreden is uitverkocht!



 
 



 

01/12/13:

Ereburgerschap Tjok gemeente Ledegem met de 7evende namiddag
14.00h: tentoonstelling van de werken van Tjok in de L!NK, gratis inkom

15.00h: workshop mondharmonica met Steven De Bruyn, gratis inkom

17.00h: Roland & Friends, inkom 8 euro
UITVERKOCHT!


Workshop mondharmonica met Steven De bruyn om 15.00h
Er wordt een gratis workshop mondharmonica voorzien , lesgever van dienst is niemand minder dan Steven De bruyn. Het wordt een initiatie in diatonische harmonica. We bekijken hoe je klank maakt, hoe je de harmonica kan verkennen en hoe je er blues op kan leren spelen. Ideaal brengt elke deelnemer een 10-hole harmonica in C (Standaard Richter Tuning) mee, zoniet kan men er bij Steven De Bruyn eentje aanschaffen aan 15€. Deze workshop is voor iedereen gratis toegankelijk. Ook voor de leken onder ons wordt het een boeiende belevenis !

Roland & friends om 17.00h
Roland Van Campenhout, Steven De bruyn en Pieter Jan De Smet zullen ons vanaf 17.00h laten genieten van Roots & Blues- muziek, ook de muzikale wortels van onze ereburger Tjok zullen ontward worden. Gaandeweg het optreden zullen nog een aantal muzikanten opdraven,….kom zien en laat je verrassen !

Roland was al aktief bezig met muziek in de jaren 60 met oa Miek en Roel, eind de jaren 60 kwam de blues op de planken, al zal hij zich tijdens zijn carrière ook met andere stijlen zoals country, wereldmuziek, folk, rock ... bezighouden. Pas rond z’n 20ste is hij effektief met muziek gestart. Hij brak door tijdens Jazz Bilzen, waar hij zijn reputatie als live-artiest vestigde. Tijdens de jaren zeventig werd hij lid van Rory Gallaghers band en toerde de hele wereld rond, zelfs tot in Singapore. Hij trad ook op met Tim Hardin, Leo Kottke en Ian Anderson. Roland bouwde hierdoor een reputatie als zwervend muzikant op die van café naar café trekt. Sinds de geboorte van zijn dochter heeft hij dit leven meer ingetoomd. In de jaren 80 had hij commercieel succes met de plaat "76 cm per second", waarop hits als "Fish on the hook" en "Cruising down on main street" stonden. Ook zijn samenwerking met Arno Hintjens als het nevenproject "Charles et les Lulus" (1990-1991) bleek bijzonder succesrijk. Het deed veel om Rolands bekendheid aan een nieuw en ander publiek door te geven. Roland speelde hierna op de debuutplaat van Marie-Laure Béraud, Arno's vriendin. In 1993 zong Arno ook de track, "Les Femmes" op Rolands album "Little Sweet Taste". Datzelfde jaar produceerde Roland Pieter-Jan De Smet's plaat, "Antidote" en verzorgde de soundtrack van Marc Diddens film "Mannen maken plannen". Roland coverde ook Johan Verminnens nummer "Rue des Bouchers" op het hommage-album, "Spelers & Drinkers".Een jaar later nam hij een cd op met Neeka en trad ook een poos met haar op. Dat jaar kreeg hij ook de Lifetime achievement-prijs bij de ZAMU Awards. In 2000 trad Roland samen op met Wannes van de Velde met wie hij eigen nummers speelde en ook Bob Dylan coverde.In 2001 speelde hij samen met de bluesgroep El Fish. In 2003 ondernam hij samen met Jean Blaute en Paul Michiels, een succesvolle theatertournee. In 2005, toen hij 60 werd en zijn 40-jarige carrière vierde, ontving hij van het ministerie van Cultuur een speciaal verguld beeld met inscriptie. Datzelfde jaar kreeg hij op 20 augustus de derde straat in de SIM-route, de Roland Van Campenhouts Brick Road, aan de Steenovens in Sint-Amands. Er prijkt een blauw straatnaambord en een geschilderd portret van Robert De Keersmaecker. In 2008 nam hij met Admiral Freebee het album Never Enough op, waarvoor hij een jaar later een Music Industry Award ontving in de categorie Beste Artwork. In de herfst van 2010 ging hij op Country Ladies - A tribute-tournee langs de Vlaamse cultuurcentra met Nathalie Delcroix, Eva De Roovere en Tine Reymer als country ladies, en bracht hij 'Fortune cookie' uit, een album met het trio Roland Van Campenhout/Steven De bruyn/Tony Gyselinck.

In 2011 en 2012 toerde hij als muzikant met het dansgezelschap Ultima Vez. Via Ultima Vez leerde hij gitarist Mauro Pawlowski beter kennen. In 2013 namen ze samen het album New Found Sacred Ground op, waaraan ook o.a. The Black Box Revelation meewerkte.

Steven De bruyn is pas op z’n 21ste gestart met mondharmonica te spelen, maar hij dacht meteen dit wordt mijn ‘paspoort tot de wereld’. Vierentwintig jaar later speelt en leeft hij nog steeds die droom. Met zijn eerste groep EL Fish speelde hij in de nineties héél Europa met hun eigenwijze blues. In 2003 richtte hij het hard blazende en groove collectief The Rhythm Junks op en daarmee toerden ze tot in China en Japan. Steven heeft met El Fish enkele ZAMU-awards in de wacht gesleept en werd in 2004 uitgeroepen tot beste muzikant (ZAMU-awards zijn prijzen voor, maar vooral door Belgische zangers en muzikanten). Dat is een hele eer, net zoals veel van de samenwerkingen die hij tot nog toe deed: van Zap Mama tot Raymond van het Groenewoud, van Roland Van Campenhout tot het Brussels Philharmonic. Steven is geen typische mondharmonicaspeler. Zijn geluid is heel uniek. Hij bezit een heel arsenaal mondharmonica’s (bass, diatonisch en chromatisch). Die kan hij door verschillende microfoons via allerlei effecten laten vervormen, zodat je soms niet eens meer merkt dat het om een mondharmonica gaat !

Pieter Jan De Smet begon al een muziekband op 11-jarige leeftijd, Route 66. Die band was vernoemd naar het eerste nummer dat hij kon spelen op de gitaar van zijn vader. Later volgde diverse andere coverbands. Op 17-jarige leeftijd begon hij zelf eigen nummers te schrijven. Hij volgde de acteursopleiding aan de Studio Herman Teirlinck waar hij in 1990 afstudeerde en speelde in de groep The Lionhearts. Maar niet veel later verliet hij de band nadat hij de gitarist Geoffrey Burton had ontmoet en startte samen met hem een groep onder zijn eigen naam, wat vanaf 2001 PJDS zou worden. Met die groep bracht hij in verschillende bezettingen en groepsnamen in totaal 5 albums uit. Voor Theater Zuidpool componeerde hij reeds meerdere malen de muziek, en in het seizoen 2008 - 2009 bracht hij met dit gezelschap Cockfish op de planken. Acht jaar na zijn laatste plaat laat Pieter-Jan De Smetopnieuw van zich horen. In 2003 joeg hij op 'Suits You' nog het kwartet PJDS aan, ditmaal noemt hij zich Beuzak (Gents voor 'vervelende vent'). Beuzak is een eenmanszaak. Zijn activiteiten spitsen zich de laatste jaren toe op het theater en als gastmuzikant.

download hier [980 KB] het programma in pdf.


 
 

Tjok, ereburger van Ledegem 




 

Roland en Steven in actie...