U bevindt zich hier: kalender 8er de rug... 2012  
 8ER DE RUG...
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
 KALENDER
8er de rug...

2012
 




 

29/01/12: 12de Blues Jam

Geachte muziekliefhebber,

Allereerst willen wij U namens de 7evende namiddag het allerbeste voor 2012 toewensen en traditiegetrouw op de laatste zondag van januari willen we het nieuwe jaar inzetten samen met U met onze 12de Bluesjam !!

Opnieuw zullen er een aantal "vaste" muzikanten de jam begeleiden. Onderandere Gino Kesteloot en Marc Librecht komen langs.

Natuurlijk kan iedere muzikant, die zijn gitaar, bas, mondharp, drumstokken, stem, … meebrengt, meejammen. Wel wordt een beetje muzikale ervaring verwacht om het geheel vlot te laten verlopen. Wens je mee te jammen, bij voorkeur vooraf een telefoontje naar Stefan Boret (zie verder) of een mailtje naar de 7evende.

Breng ook gerust andere muzikanten of leden van je band mee, zodat we er een groot feest van kunnen maken. Een natje en droogje is voorzien voor elke deelnemende muzikant.
Inlichtingen voor muzikanten :
-bij Stefan Boret op het nummer: 0485391540
-of per mail : ronny.demets@de7evendenamiddag.be

Er is zoals ieder jaar en dankzij Drums en Co terug een professionele PA-installatie met monitors,een crew en drumstel aanwezig wat zowel de klankkwaliteit als het speelplezier ten goede zal komen. Er zijn voldoende gitaarversterkers alsook een basversterker aanwezig..

Vanzelfsprekend zijn ook niet-muzikanten meer dan welkom om de muzikanten aan te moedigen.
Iedereen welkom op deze 12de Blues Jam, een niet te missen evenement !!!

Locatie: DE L!NK Sint-Eloois-Winkel op Zondag 29 januari vanaf 16.30h.
Inkom: Gratis








 
 

01/04/12: Jazz in De L!NK met het Paul Van Gysegem Quintet

Een unieke kans voor elke muziekliefhebber, dit Quintet zie je niet elke dag!! Mis deze historische ontmoeting niet, twee generaties topmuzikanten geven het beste van zichzelf bij de 7evende namiddag!!

Het Paul Van Gysegem Quintet komt langs bij de 7evende namiddag !! ...
Volgende muzikanten komen langs:
-Cel Overberghe, tenor sax
-Patrick De Groote, trompet en bugel
-Erik Vermeulen, piano
-Paul Van Gysegem, contrabas
-Chris Joris, percussie

De cd AORTA (1971) van bassist Paul Van Gysegem werd in 2011 opnieuw uitgebracht. Dit is ongetwijfeld de meest opmerkelijke Belgische heruitgave van 2011. Dit album is zelfs wereldwijd erkend als een klassieker van de Europese free jazz. Toen in 1969 heel wat sleutelfiguren van de Amerikaanse jazzwereld de Europese contreien aandeden zoals daar zijn Steve Lacy, Sunny Murray,The Art Ensemble of Chicago, Alan Silva en Don Cherry kon het niet anders of ook in Belgie moest iets gebeuren. Inderdaad, in Gent was er opeens een nieuw geluid in de muziekwereld te horen. Daar organiseerde de jonge bassist Paul Van Gysegem een festival, namelijk het intussen legendarisch geworden jazzfestival in het Gravensteen. Aangetrokken door de avontuurlijke muziek van de Amerikaanse collega's verzamelde Paul Van Gysegem enkele gelijkgezinde jongelingen die bereid waren om samen met hen dit genre verder uit te diepen en te verkennen.Het was een feit, het Paul Van Gysegem Sextet produceerde in die periode onderandere het baanbrekende album 'Aorta'.

De voorbije jaren wijdde Paul Van Gysegem zich echter aan zijn andere passie, namelijk het beeldhouwen. Maar hij bleef actief als muzikant. Door het internationale succes van de heruitgave van het album "Aorta" besloot hij in 2011 om samen met de trompettist van weleer Patrick De Groote de draad terug op te nemen. Al snel kregen ze versterking van enkele jongere kleppers.

Je ziet het, voor de echte muziekliefhebber een niet te missen avond !!

-add: 11 euro
-vvk: 9 euro

Zaal: de L!NK te Sint-Eloois-Winkel vanaf 17h00



 
 

23/09/12: Guido Belcanto Trio en Little Kim

Sprokkels over Guido Belcanto (Copyright© Guidobelcanto.be |2011)
“Ik ben een stroming op zich”, zegt Guido Belcanto. Weinig artiesten in de Lage Landen zijn zo vaak in kaart gebracht als hij. De koning van het Vlaamse levenslied, de chroniqueur van de gebroken harten, volkszanger, variété-artiest, zwerver, romanticus…Hij is het allemaal natuurlijk. En hij is daarenboven uniek. Belcanto is 2 in 1, hij is lach én traan. Hij is drama én - zwarte – humor. Met erotiek als smaakversterker. Hij is bitter én z...oet. Dat is bitterzoet. Hij is tragisch én komisch. Dat is tragikomisch. Het is wat hij zelf zo goed vindt bij Renaud en Loudon Wainwright III, artiesten in wie hij zich herkent.
Belcanto is al 25 jaar zichzelf. Geduldig verlegt hij de grenzen van het levenslied. Ver van hitparades, losgekoppeld van de waan van de dag. Hij speelt veel en hij lenigt de noden van een grote schare trouwe fans. Als een heiland met een knipoog en met een gitaar. Ondertussen brengt de zanger zijn verhalen van alle tijden. “Ik schrijf nooit in functie van een plaat.” De nummers op ‘Een Man Als Ik’ zijn enkele maanden tot vele jaren oud. Ze maken deel uit van een catalogus van 300 à 400 nummers die Belcanto op cassette en in een kast met kaften bewaart.

De muzikanten
Lieven Demaesschalck, al jaren de trouwe begeleider van Belcanto op gitaar, piano en accordeon en Nicolas Rombouts op contrabas vervolledigen het Belcanto trio.

Little Kim

De nachtegaal van Kruishoutem, een adembenemende verschijning met een stem en uitstraling die iedereen doet smelten !!

Wegens omstandigheden kan Nicolas niet aanwezig zijn, hij wordt vervangen door niemand minder dan Andries Boone.

Andries Boone (Leuven) studeerde Moderne Geschiedenis aan de KULeuven en viool aan het Stedelijk Conservatorium. Hij volgde een tijdlang les aan de Antwerpse Jazzstudio en leerde als autodidact mandoline en banjo. Andries beoefent verschillende stijlen: pop, folkrock, experimentele folk en ook de traditionele muziek van ons land (als zoon van …). Hij maakte deel uit van het jeugdensemble Polka Galop en van De architecten van de toekomst. In 2001 richtte hij het Ballroomquartet op, dat een jaar later laureaat werd van de Rockvonk wedstrijd. Andries wordt regelmatig gevraagd door bekende artiesten om hun optredens en studiowerk te begeleiden. Ondertussen is hij ook aktief op de mandoline met de groep MANdolineMAN !!
..

De L!nk, dorpsplein in Sint-Eloois-Winkel
deuren open vanaf 17h00

UITVERKOCHT!








 
 

02/12/12: Verrassend Klassiek!

We zijn blij U op 2 december te mogen verrassen met opnieuw een uniek concert !!
Vier klassemuzikanten brengen U een gevarieerd programma dat door iedereen gesmaakt zal worden.

De muzikanten
Ivo Delaere: piano
Seraphine Stragier: cello
Emile Verstraeten: viool
Tim Vandenbergh: contrabas, elektronica

Programma
Hongaarse/Russische muziek pianotrio nr 2 van D. Shostakovich, duo voor viool en cello van Z. Kodaly
Vlaamse composities: piano solo van F. Nuyts, cello solo van F.Neyrinck, duo voor cello en contrabas van F. Neyrinck, ...
Joodse klezmermuziek met jazz-impro van John Zorn : trio viool, cello, contrabas




 
 

Bio muzikanten

Pianist Ivo Delaere (1987) concerteert zowel als solist als in kamermuziekverband regelmatig in binnen- en buitenland. Hij was tevens Laureaat van de Belfius Classics. Hij onderscheidt zich door zijn heldere interpretaties die steeds getuigen van een bijzondere intelligentie, zonder daarbij aan emotionele zeggingskracht te verliezen. Zijn gave en soepele techniek laat deze muzikale duizendpoot toe zich met succes aan de meest uiteenlopende genres te wagen. Aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in zijn thuishaven Izegem kreeg hij aanvankelijk pianoles van Dirk Verbrugghe. Hij studeerde er af met grootste onderscheidingen voor zowel piano, muziektheorie als muziekgeschiedenis en mocht daarvoor de stadsprijs Octave Sintobin ontvangst nemen. Daarna trok hij naar Gent, waar hij zijn studies verder zette aan het Koninklijk Conservatorium bij Daan Vandewalle. In 2010 behaalde hij er de graad van Master of Music, opnieuw met een grootste onderscheiding over de hele lijn. Bovendien werden zowel de prijs voor de beste klassieke uitvoering als de prijs voor de beste masterscriptie van dat academiejaar aan hem toegekend. Ivo Delaere volgde reeds diverse masterclasses, onder meer bij Luk Vaes, Ronald Brautigam en Daniel Rivera. Momenteel vervolmaakt hij zich bij de vermaarde Australische pianist Geoffrey Douglas Madge in Den Haag. Ivo Delaere is laureaat van diverse wedstrijden, waaronder Cantabile, Axion Classics en Stephane de Jonghe. Hij trad reeds verschillende keren aan als solist met symfonisch orkest, bijvoorbeeld in Falla's Noches en los jardines de España. In 2008 werd zijn vertolking van delen uit de Catalogue d'oiseaux van Olivier Messiaen, een componist waarvoor hij een bijzondere affiniteit koestert, live uitgezonden op radio Klara ter gelegenheid van het Klarafestival. Verder was hij te gast op het Festival van Vlaanderen, Gentse Vleugels en Klara in het Paleis. Ivo Delaere is als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en als leerkracht aan de muziekacademie van Deinze.

Celliste Seraphine Stragier (1985) studeerde in 2009 af voor cello met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Nadien volgde ze nog de specialisatie “Hedendaagse Muziek”. Daarnaast speelt ze ook viool en harp . Ze heeft ondertussen al menig watertje doorzwommen, ze was aktief in verschilldende muziektheaterformaties, in de kleinkunst- en folk, het “alternatieve” rockcircuit, theater en dans,…, teveel om op te noemen. Samenwerkingen met Hannelore Bedert, Lais, Brussels Philharmonic, Champ d'Action, dansvoorstelling Magdala, Close-act muziektheater, Il Novecento, Sukilove, Zita Swoon,…...bevestigen haar kunnen.

Emile Verstraeten studeerde klassieke viool aan het conservatorium van Brussel. Van thuis uit kreeg hij vooral invloeden van gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek mee: zijn vader Michel was de bassist van het befaamde Waso Quartet. Die invloeden voerden Emile Verstraeten langs heel andere wegen dan het louter klassieke vioolspel en maakten van hem een totaalmuzikant met brede blik en wijdopen armen naar de toekomst toe. Emile Verstraeten verleende als violist zijn medewerking aan vele klassieke ensembles, waaronder het Kamerokest Charlemagne (met Yuzuko Horigome), het Gaggini Kwartet en het J. Smet Strijkkwartet. Verder stond hij op het podium met artiesten als Björk, Kommil foo, Koen Waso en Dajo de Cauter, Nostoc, Debby en Nancy, Trio Magyar, Hans Mortelmans, Fappy Lafertin, Tcha Limberger, Paul Klinck, Geert De Deyger, Bella Donna, Hadise, Sioen, Els Deschepper, Michel Verstraeten, Edely, Johan Verminnen, Bart Peeters, Sam van Ingelghem, Kris Baert, Jean Blaute, Bert Ostyn, Erik Melaerts, Ronny Mosuse, Jan De Wilde, Hannelore Bedert, Alexander Debeuckelaere, Urbanus, Phillip Bruffaerts, Miguel Wiels, Ivan & Mike Smeulders, Steven De Bruyn, De Nieuwe Snaar, Stijn, Piet Van Den Heuvel, Kapitein Winokio, Fay Lovski, Flip Kowlier, Lucas Van den Eynde,...Sedert 2009 is Emile gastdocent melodische improvisatie aan de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst het Lemmensinstituut te Leuven.

Tim Vandenbergh (1976) speelt contrabas , electronica….Hij is bekend van oa Sukilove, Eva De Roovere, Nive Nielsen. Zijn passie is “compositie en arrangement”, getuige zijn daar van onderandere Plan Libre, CentBisous, Bronks,….